söndag 15 maj 2011

Idètorka


Det är väl kanske ingen som har missat att jag lixom tagit en liten blogg-timeout. Det beror på flera saker, men framförallt riktig idètorka och noll lust att planera vad vi ska äta. Det har blitt oändliga metrar med falukorv, makaronilådor och en hel del grillad korv. Jag känner att lusten så smått börjar komma tillbaka, men inte riktigt än... Nöjer mig med att kika på andra bloggar och få lite inspiration så länge!
Hoppas ni njuter av sköna maj! Stor kram till alla!

tisdag 3 maj 2011

Ugnsbakad falukorv med rotselleripurè




Då inleder jag maj månad med lite hederlig falukorv! Tycker det blir så himla gott när den är ugnsstekt, med massa god smält ost. Vi brukar oftast ha potatismos till, men i min kokbok "allt om mat" var det ett recept på rotselleripurè som jag tyckte lät spännande. Det var verkligen jättegott! Det ska jag göra fler gånger :)

Ugnsbakad falukorv med rotselleripurè (ca 4 port)
Du behöver:
500g falukorv
1 tomat
4 msk senap
100g riven ost
Purè:
600 g rotselleri
1 gul lökl
1 dl crème fraiche

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°. Gör ca 10 djupa snitt i korven och lägg den i en ugnssäker form. Skiva tomaten. Tryck ner skivorna i korven. Bred på senap och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
Skala selleri och lök och skär i mindre bitar. Koka selleri och lök mjuka i saltat vatten. Sila bort vätskan och mixa slätt med crème fraiche. Smaka av med salt.
Lägg upp korv och crème på ett fat och strö över krasse före servering. Servera gärna med en sallad.