Då var jag tillbaka, utvilad och med ny energi, som utlovat! Vi hade en otroligt fin weekend med mycket god mat, gott vin, och inte minst väldigt trevligt sällskap:) Fick minsann tid för lite klassisk massage och en ett dopp i bubbelpoolen också. Lyx!
Av en av min kära vänner fick jag för ett tag sen tips om en ris-och kasslerlåda, som jag har tänkt att jag skulle prova ett tag. Igår blev det en hel del kokt ris över från middagen, så då passade det ju alldeles perfekt:) Väldigt gott och enkelt. Man kan säkert byta ut grädden mot matlagningsgrädde om man tycker det blir för mastigt med äkta vara ;)
Ris-och kasslerlåda (ca 4 port)
Du behöver:
4 port kokt ris
300 g kassler
1 liten purjolök
3 dl grädde
1 dl lättmajonnäs
1/2 dl chilisås
2 dl riven ost
salt och peppar
Gör såhär:
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken.
Blanda samman det kokta riset, kasslerbitarna och purjolöksstrimlorna i en ganska stor ugnsform.
Blanda grädde, majonnäs och chilisås. Häll detta över det blandande riset, kasslern och purjolöken i ugnsformen.
Strö den rivna osten ovanpå.
(Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall ugnsformen kallt tills den ska in i ugnen.)
Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen i 225ºC i 15 minuter om riset är varmt och 20 minuter om ugnsformen stått kallt.
Så härligt med ett avbrott i vardagen sådär, skönt att bli riktigt utvilad!
SvaraRaderaSpännande med majonnäs! Undrar vad som händer med konsistenssen med den i ugnen? Förmodligen märks inte så mycket eftersom det är annan "gegga" med också.
SvaraRaderaLåter som något min mamma gjorde när jag var liten. Kommer i håg att det var riktigt gott!!
SvaraRadera