tisdag 3 maj 2011

Ugnsbakad falukorv med rotselleripurè




Då inleder jag maj månad med lite hederlig falukorv! Tycker det blir så himla gott när den är ugnsstekt, med massa god smält ost. Vi brukar oftast ha potatismos till, men i min kokbok "allt om mat" var det ett recept på rotselleripurè som jag tyckte lät spännande. Det var verkligen jättegott! Det ska jag göra fler gånger :)

Ugnsbakad falukorv med rotselleripurè (ca 4 port)
Du behöver:
500g falukorv
1 tomat
4 msk senap
100g riven ost
Purè:
600 g rotselleri
1 gul lökl
1 dl crème fraiche

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°. Gör ca 10 djupa snitt i korven och lägg den i en ugnssäker form. Skiva tomaten. Tryck ner skivorna i korven. Bred på senap och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
Skala selleri och lök och skär i mindre bitar. Koka selleri och lök mjuka i saltat vatten. Sila bort vätskan och mixa slätt med crème fraiche. Smaka av med salt.
Lägg upp korv och crème på ett fat och strö över krasse före servering. Servera gärna med en sallad.

1 kommentar:

  1. Rotselleri har ju en härlig karaktär, nästan lite salt eller buljongaktig i sig själv!

    SvaraRadera