Här kommer resten av recepten från vår tapaskväll för ett par veckor sedan; empanadas med chorizo och zucciniplättar. Grymt gott!
Empanadas med chorizo
Du behöver:
2 smördegsplattor
2 chorizokorvar
1 ägg
Gör såhär:
Kavla ut smördegen till dubbel storlek. Stansa ut små rundlar med ett glas eller en rund pepparkaksform. Hacka chorizon i ganska små bitar och lägg en lite hög på varje rundel. vik de dubbla och se till att kanterna fäster ordentligt till varandra. Pensla med uppvispat ägg. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 8 min.
Zucciniplättar
Du behöver:
1 zuccini
2 vårlökar, finhackade
100 g fetaost
1/2 dl hackad persilja
1 tsk paprikapulver
3/4 dl vetemjöl
salt
peppar
1 ägg
olja till stekning
Gör såhär:
Grovriv zuccinin och lägg ut den på en kökshandduk ca 20 min för att bli av med överflödig vätska.
Lägg den hackade vårlöken i en bunke och smula ner fetaosten. Rör ner hackad persilja och paprikapulver. Blanda ner mjölet och salta och peppra. Tillsätt ägget och blanda ordentligt innan du tillsätter den rivna zuccinin. (Degen blir ganska tung och klumpig, men den ska vara så).
Värm upp lite olja i en stekpanna och klicka ut ca matskedsstora plättar i pannan. Stek ca 2 minuter på varje sida.
Servera gärna med limeklyftor som pressas över plättarna.
Vilka härliga rätter! Empanades med chorizon borde ju passa någon glöggkväll i december tänker jag mig! :-)
SvaraRaderaYummie! Tapas är helt eneklt bäst.
SvaraRadera