tisdag 7 december 2010

Sesamkyckling


Eftersom detta är en matblogg får jag väl bjuda på ett recept oxå ;) Sesamkyckling är så gott, så gott! Såsen är magisk, skulle kunna äta med sked!

du behöver (4 port):
4 kycklingfilèer
rivet skal och saften från 1 lime
3 msk soja
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
4 msk sesamfrön
1 burk kokosmjölk
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk brun farin

Gör såhär:
Blanda 2 msk av limesaften med 2 msk soja och olja. Pressa i 2 vitlöksklyftor. Lägg kycklingfilèerna i en ugnsfast form och droppa marinaden över. Täck över och låt stå svalt i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta sesamfröna i en stekpanna. strö fröna över kycklingen. Sätt in formen mitt i ugnen i ca 20-25 min.
Under tiden, häll kokosmjölken i en gryta och låt koka tills ca 1/3 kokat in. Pressa resten av vitlöken i kokosmjölken. Blanda också i resten av sojan, limeskal+ saft och ingefäran. Låt sjuda ihop några minuter. smaka av med farinsocker och sky från ugnsformen. Sila ev såsen.

Att rosta sesamfröna framhäver smaken

Kycklingen i marinaden

...och under ett rejält lager med rostade sesamfrön

Ingefära - I love you!

Hugg in!

3 kommentarer:

  1. Vilken sida bor du i då?
    Jag bor i Lörenskog -men har oxå bott 9 år i Bärum och 1 i Kolbotn. :)

    Kul med en middagstips-blogg :)

    SvaraRadera
  2. Trivs rätt bra här. Saknar såklart ett centrum och havet som fanns i Sandvika. :)
    Har du bott i Norge länge?
    Var i Sverige kommer du från?

    SvaraRadera
  3. Det låter som något jag absolut måste testa! Roligt att se även dig hos Mor Mia's.

    SvaraRadera