Hur baka supergott bröd på rekordtid? Busenkelt, med Leilas recept på turbosnabba filmjölkslimpan!
Du behöver:
4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i cirka 45 minuter.
Jag har bakat bröd idag, det blev också ett bröd bröd på bikarbonat o massa gott i. Så himla smidigt att "slänga" ihop! Treevlig helg! Kram Anna
SvaraRaderaVi gjorde en fillimpa för ett tag sedan med massor av gott i. Jag tror att det var Ernsts recept, men snarlikt ditt.
SvaraRaderaVilka söta muffinsformar du har i ett inlägg längre ner!
Det här är en riktig favorit hemma hos mig ;) Väldigt god! :)
SvaraRadera