söndag 29 april 2012

Blåbärspaj - omöjlig att misslyckas med!

Nu skiner äntligen solen lite över våra breddgrader igen och detta passade vi på att fira igår med att grilla. Det blev en grilltallrik med marinerad fläskfilè, klyftpotatis, baconvirade kastanjer, glazade majskolvar och cole slaw. En härlig grillpremiär! Till efterrätt blev det busenkel blåbärspaj. Den går jättefort att slänga ihop och smakar mums!




Blåbärspaj

Du behöver:
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

ca 5 dl frusna blåbär

Gör såhär:
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta smöret från värmen och blanda ner alla torra ingredienser. Tryck ut pajdegen i en pajform och fyll med blåbär. Sätt in i ugnen, 175 grader, i ca 20 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.


3 kommentarer:

  1. Inte dålig paj. Välkommen tillbaka

    SvaraRadera
  2. Vilken mumsig paj! Och grillat lät gott! Hoppas att ni haft en härlig valborg!

    SvaraRadera
  3. Mmmm smarrigt :) Själv tänker jag frossa i mjölkchokladmousse ikväll, när svärmor kommer över på lite mat! Kram och trevlig helg!

    SvaraRadera