tisdag 12 januari 2010

Makaron-och fiskpudding




Då var det tisdag igen då, vilket brukar innebära fisk för vår del. Försöker laga fisk 1-2 ggr per vecka, för det är ju både gott och nyttigt :) Tyvärr är inte dottern speciellt förtjust i någon annan fisk än lax (hon äter lax för den är ju ROSA), men vi försöker ihärdigt varje vecka ;) Den här fiskpuddingen tyckte hon faktiskt om, och jag med för den delen! Det är absolut ingen glamourös maträtt och det är svårt att ta några schyssta bilder, men prova ändå, det är överraskande gott!

Receptet har jag blivit tipsad om på forumet familjeliv, där finns otroligt många snälla, hjälpande medmänniskor som har goda idèer när fanatsin tryter:)

Du behöver:
5 dl kokta snabbmakaroner
400 g kokt vit fiskfilè (sej, kolja, hooki tex)
400 g risgrynsgröt
2 ägg
1/2 dl dill
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk ströbröd
2 msk flytande margarin

Gör såhär:
Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i fisken och låt sjuda 5-10 min. Låt fisken svalna.
Mosa ihop den kokta fisken och blanda den med ägg, risgrynsgröt, dill, salt och svartpeppar.
Lägg makaronerna i botten på en ugnsfast form. Bred därefter ut fiskpuddingen i ett jämnt lager över makaronerna. Strö över ströbröd och pensla försiktigt med flytande margarin.
Sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 20 min. Servera med rivna morötter.


Blanda den kokta fisken med gröt, ägg, dill, salt och svartpeppar


Lägg de kokta makaronerna i i en ugnsfast form


Bred över fiskpuddingen och ställ in i ugnen, 225 grader i 20 min

Fiskpuddingen ska ha blivit gyllen på toppen nar den är färdig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar