Idag kände jag mig lite krasslig på morgonen och blev rädd att jag skulle bli sjuk igen :-S Tack och lov verkar det inte som det blir någo ut av det... Dessutom har vi kurerat oss med denna goda minestronesoppan. En perfekt vardagssoppa :) Ett bra knep är att skära alla grönsaker i riktigt små tärningar, dels för att soppan blir fortare färdig, dels för att då får man många ingredienser samtidigt i munnen :D
Du behöver (4 pers):
1 dl konserverade vita bönor
1 l grönsaksbuljong
3 potatisar
2 små morötter
1 zuccini
2 tomater
1 liten purjolök
1 st pressad vitlöksklyfta
1 liten gul lök
150 g bacon
3 msk finhackad persilja
1/2 tsk torkad salvia
1/2 tsk torkad rosmarin
25 g smör
1 dl risoni
salt
peppar
riven parmesanost
Gör så här:
Skala potatis och morötter och skär i små bitar. Skär också zucchini, tomater, purjolök, gul lök och bacon i små bitar.
Smält smöret i en rymlig kastrull och fräs lök, vitlök och alla grönsaker, utom tomater, i några minuter. Stek baconet samtidigt i en stekpanna vid sidan av, tills det fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Tillsätt tomater, bönor, buljong, persilja och bacon. Smula i de torkade kryddorna och sjud under lock i 10 minuter, eller tills grönsakerna börjar kännas mjuka men fortfarande spänstiga. Salta, peppra och späd med lite extra buljong om det behövs.
Lägg i pastan och koka ytterligare ca 10 minuter.
Servera med riven parmesanost.
Stek baconet vid sidan av och låt fettet rinna av på hushållspapper
Blanda ner baconet tillsammans med de frästa grönsakerna
Rör ner tomater och bönor precis innan buljongen hälls i
När grönsakerna börjar mjukna ska pastan i och sen ska soppan koka i ytterligare 10 min
Servera gärna med Matiga Muffins!
Ja det är ju väldigt gott om man kan hålla sig frisk. Barnen fick influensaspruta nr 2 i går så de har varit lite krasliga. Denna soppa hade varit god att ha med sig ut i backen när vi är i fjällen vecka 7. Vi är två småbarnsfamiljer som åker, jag och den andra mamman får väl surva med mat hela veckan :)
SvaraRadera