söndag 13 maj 2012

Sommarkyckling


Idag har vi varit på kalas hela dagen och det har varit korv med bröd och kakor för hela slanten! Jag var ändå sugen på middag när vi kom hem och tyckte väl att barnen behövde något annat än kakor och tårta i sina magar (fast de satt mest och petade i maten när den var färdig). Jag och maken åt i alla fall denna sommarkyckling med god aptit. Recept kommer från arla.se.

Du behöver:
4 kycklingfiléer, ca 500 g
2 vitlöksklyftor
2 1/2 dl  vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 tsk fransk senap
1/2 dl grovhackad gräslök
1/4 gurka
1/2 paket bacon

Gör så här:
Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna. Lägg i kycklingen. Låt den koka under lock ca 10 min. Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet. Servera till kokt färskpotatis.



2 kommentarer:

  1. Denna rätt är mycket god kan jag intyga. En återkommande favorit.

    SvaraRadera
  2. Låter ju jättegott, spännande med gurka i såsen!

    SvaraRadera