Kärleksmums, babbakaka, moccarutor, snoddas... Ja kärt barn har många namn ;) Hemma hos oss kallas den här goda kakan i alla fall för kärleksmums, och det är precis vad det är ; små mumsbitar av kärlek! Vad kallar ni dem?
Du behöver:
150 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Glasyr
75 g smör
3/4 dl starkt kaffe
1/2 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
Garnering
1 dl kokosflingor
Gör så här
Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.
Smält smöret och häll i mjölken och låt svalna
Min lilla knasfia som gärna hjälper till att baka!
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper
Under tiden som kakan gräddas gör man klart glasyren
Bred ut glasyren över den varma kakan
Strö över kokos till slut och låt kakan svalna innan du skär den i bitar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar