Det bästa jag vet är mat allt-i-ett! Dessutom är det så himla praktiskt, lite disk och lite mat att passa vid spisen. Denna rätt brukar jag laga ganska ofta och är en stor favorit här hemma. Receptet är Nigellas, jag har bara lagt till chorizo för att få en lite matigare rätt:)
Potatis-och halloumiform (2 port)
Du behöver:
1 stor sötpotatis
1 stor fast potatis
1 rödlök
1 gul paprika
1 röd paprika
1/2 vitlök
2 chorizokorvar
2 msk olivolja
svartpeppar
125 g halloumi i tunna skivor
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär sötpotatisen i i tjocka tärningar och potatisen i lite mindre tärningar. Skär rödlöken i klyftor. Kärna ur paprikorna och skär de i stora fyrkanter. Skala vitlöksklyftorna och skiva chorizon. Lägg allt i en stor ugnsfast form och vänd alltsammans med olivolja och svartpeppar.
Sätt in i ugnen ca 45 min och mot slutet ska värmen höjas till max innan de tunna halloumiskivorna ska på. Låt formen stå tills osten blivit gyllen, ca 5 min.
Snabbt, enkelt och gott, precis som det ska vara. Halloumiost sätter verkligen sprätt på många rätter.
SvaraRaderaSmart, dessutom låter det rikigt gott. Detta ska jag lägga på minnet. Tack för inspiratioN!
SvaraRadera