tisdag 28 september 2010

Baka med sommarens bär - från frysen!


Visst är det underbart att ha frysen full av bär :) I min frys är det mest hallon och vinbär som samsas om utrymmet, men det är ingen slump... Det råkar vara mina favoritbär! dessutom har jag turen att ha världens snällaste svärföräldrar och de har hela trädgården full av dessa juveler om sommaren :)
Här får ni ett recept på den godaste rulltårtan jag vet:

Vinbärsfylld kokos-& vaniljrulle
Du behöver:
3 ägg
2 dl socker
3 dl riven kokos
3/4 dl dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
75 g smör, rumstemp.
1 1/2 dl florsocker
1 1/2 dl vaniljkräm
2 dl röda vinbär

Gör såhär:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda kokos, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner detta i äggvispet. Bred ut smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna, 30x40 cm.
Grädda mitt i ugnen, i 225 grader, i ca 5 min. Strö kokos på ytan och stjälp upp den på ett annat bakplåtspapper. Lossa försiktigt det översta pappret och låt kakan svalna med långpannan som lock.
Fyllning:
Tina ev. frysta bär. Rör smör och florsocker smidigt, klicka i vaniljkrämen lite i taget. Bred krämen på kakan. Strö över bären och rulla ihop. Svep in i folie och förvara kallt.


2 kommentarer:

  1. Älskar kokos! Sött o syrligt en fantastisk kombo!

    SvaraRadera
  2. De ser smarrig ut!! jag gillar att baka rulltårta eftersom de är snabbt och gott ;d

    SvaraRadera