torsdag 9 september 2010

Hallonsorbet


Tidigare i sommar gjorde jag denna goda hallonsorbet, men har inte haft tid att lägga upp den här. Smaken av hemlagad sorbet är helt oöverträfflig! Den sista smaken av sommar för den här gången....

Du behöver:
3 dl strösocker
2 ½ dl kallt vatten
500 g färksa eller frysta hallon
2 msk färskpressad citronsaft
1 äggvita

Gör såhär:
Koka upp strösocker och vatten till en sockerlag. Låt svalna. Passera hallonen och blanda i sockerlagen. Tillsätt citronsaften.Vispa äggvitan till styvt skum och blanda i.
Med glassmaskin: Häll massan i glassmaskinen. Kör till sorbeten är fryst.
Utan glassmaskin: Ställ in i frysen och rör om minst en gång i halvtimmen med en gaffel.


2 kommentarer:

  1. Så himla gott! Vi åt hallonsorbet på restaurang nyligen tillsammans med en citronkräm, som ändå var liten aning söt. Det var himleskt gott ihop.

    SvaraRadera
  2. Hallonsorbet blir så där härligt syrligt god. Och så enkelt att röra ihop, perfekt!

    SvaraRadera