tisdag 26 oktober 2010

Spansk omelett


Jag lovade er fler recept från vår tapaskväll i fredags och här kommer receptet på tortillan- den spanska omeletten. Funkar oxå hur bra som helst som en ensamrätt till lunch med lite sallad vid sidan. Mättande och gott!



Du behöver:
4 små potatisar
3 ägg
75 g grillad paprika (konserverad)
3 vårlökar i tunna skivor
75 g manchengo-ost
1 tsk smör
salt och peppar

Gör såhär:
Skala potatisen och lägg de i kokande vatten och koka dem precis mjuka. Häll av vattnet.
Vispa ihop äggen i en skål och tillsätt paprikabitar, vårlökringar och ost och krydda med salt och peppar. Dela potatisen i mindre bitar och ha ner de i äggröran.
Smält smöret i en liten stekpanna och häll i röran när stekpannan är varm. Stek på låg temeperatur ca 5 minuter. Vänd omeletten med hjälp av en tallrik eller ett lock och ha den försiktigt tillbaka i stekpannan och stek ytterligare ca 5 min.
Låt omeletten svalna på en tallrik. Ät den helst ljummen eller kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar