Inte bli ledsen när du hittar några bruna bananer nederst i fruktkorgen. Baka en banankaka!
Receptet är helt och hållet taget ur Leilas "a piece of cake", jag har bara bytt ut pecannötterna till valnötter. Fantastikt god och saftigare kaka får man nog leta efter! Måste ta med den till jobbet, annars är det stor risk att jag äter hela själv ;)
Du behöver (1 kaka):
150g mjukt smör
1dl strösocker
2dl florsocker
4 mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingerfära
1 nypa salt
75g valnötter
Smör & bröd till formen.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och florsocker vitt och krämigt.
Mixa bananerna till en pure och rör ner i smeten, tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hela valnötter (spara några att strö över) och vänd försiktigt blandningen i banansmeten.
Fyll en smord och bröad avlång form med smet och grädda i mitten av ugnen i ca 30min. Prova med sticka den ska inte vara kletig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar