lördag 23 oktober 2010

Tapas!



Igår kväll åt vi tapas. Det tar ju en del tid, men det är så värt besväret! Vi åt zucciniplättar, spansk tortilla (omelett), empanadas (smördegsinbakad chorizo), fetaostfyllda dadlar och heta vitlöksscampi. Otroligt gott! Kan inte ens välja en favorit:)

Delar med mig av receptet på dadlarna (Leilas recept) och scampin nu, så kommer resten vid ett senare tillfälle!

fetasotfyllda dadlar (12 st):
du behöver:
12 mandlar
flingsalt
12 st färska dadlar
100 g getost
1 dl kesella 10%
1/2 msk olivolja
svartpeppar från kvarn
6 skivor prosciutto

Gör så här:
Skålla och skala mandlarna. Rosta i en torr stekpanna med salt.
Skär ett snitt i varje dadel och plocka ut kärnan. Mosa samman getost och kesella, smaksätt med olja, salt och peppar. Fyll varje dadel med en klick getoströra och stick i en saltrostad mandel. Dela skinkan på längden och linda en skiva runt varje dadel.




Chili-och vitlöksscampi (ca 2 port):
12 scampi (kokta, frysta)
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1/2 dl naturell olja
en nypa flingsalt

Gör såhär:
Tina den frysta scampin. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och pressa vitlöken. Blanda olja med chili och vitlök. Tillsätt scampin och låt marinera minst en timme.
Fräs scampin i 1-2 min i en riktigt varm stekpanna och strö över lite flingsalt.


3 kommentarer:

  1. Dom där fetaostfyllda dadlarna låter otroligt smarriga. Kanske något för nästa plockkväll.

    SvaraRadera
  2. Hallå där! Jag tror ni missade min inbjudan igår ;-) Ser sjukt smarrigt ut... Jag hade gärna suttit vid ert bord igår!

    SvaraRadera