fredag 27 april 2012

Havrevåfflor

Jag har en lite knepig son... Han gillar inte pannkakor, inte våfflor, inte ketchup, inte lingonsylt. När vi andra äter pannkakor får han rester från frysen och är jättenöjd med det. Han älskar däremot havregrynsgröt, skulle nog kunna äta det varje dag. Därför kom jag på den briljanta idèn att han nog skulle tycka om grova våfflor med havregryn, bara vi kallade dem för grötvåfflor. Jag hade rätt ;) Det här är ett mycket nyttigare alternativ till frasvåfflor, funkar bra som kvällsmatsvåfflor tycker jag :)

Havrevåfflor (ca 6-8 st)

Du behöver:
4 dl lättkokta havregryn
4 dl mjölk
1 ägg
1/2 msk socker
2 msk potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Smör till stekning

Gör såhär:
Blanda havregryn och mjölk. Låt svälla ca 1 timme.
Vispa ner ägg och blanda sen ner socker, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Värm ett våffeljärn och använd smör att steka de första våfflorna i, därefter räcker det att ha smör till varannan våffla. Servera med lite sylt.


1 kommentar:

  1. Ett tips är att mixa smeten så att alla havregryn typ försvinner. Det gör dem ännu bättre.

    Tack för ett bra recept!

    SvaraRadera