torsdag 5 juli 2012

Minipajer med fetaost och tomat


Vi brukar oftast ha klyftpotatis till grillad mat, bara för att det är så himla gott ;) Idag tänkte jag att vi skulle prova något nytt och gjorde därför små pajer i aluminiumsformar som tillbehör till köttet. Det var riktigt gott och kan rekommenderas varmt!

Minipajer med fetaost och tomat (10 st)

Du behöver:
2 smördegsplattor (frusna)
100 g fetaost
5 coctailtomater
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör såhär:
Tina smördegen i rumstemperatur. Kavla ut den till dubbel storlek och tryck ut runda plattor med ett glas som är något större än aluminuiumsformarna. Tryck ut smördegen i formarna. Smula fetosten och födela i pajskalen. Halvera tomaterna och lägg en halva i varje form med snittytan upp.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i varje form, till en liten bit nedanför kanten.
Grädda pajerna i 225 grader i ca 20-25 min.



Vi åt de små pajerna med marinerad fläskytterfilè och grönsaksspett :)

3 kommentarer:

  1. Så gott! Åh, det är en sådan underbar tid nu med all grillmat.

    SvaraRadera
  2. Åh, det där verkar riktigt smarrigt att ha både som grilltillbehör och som små plockisar!

    SvaraRadera
  3. Men åååå det låter ju supersmarrigt! Måste testa!

    SvaraRadera