söndag 2 september 2012

Välkommen hösten :)


Hej alla glada mat-och bakfantaster (och alla ni andra ;)) ! Då var den första höstmånaden här och den välkomnar jag lite mer än vanligt. Om ganska exakt 1 månad har vi vår nya lilla familjmedlem här och hela familjen längtar :)
Vi har haft en riktigt fin semester runt omkring i Danmark och i Sverige och var hemifrån i hela 3 veckor. Det var riktigt skönt att komma hem igen, borta bra men hemma bäst! Dessutom har vi renoverat badrummet och  vår lilla toalett så nu känns det verkligen som att allt är på plats i hemmet innan underverket kommer. Nu ska jag bara baka och fylla frysen, men det är ju bara roligt :)

Jag har lite recept på lager som jag tänkte lägga ut här på bloggen och först ut blir en vaniljpannacotta med en jordgubbscoulis. Världens godaste dessert och egentligen löjligt liten insats.

Vaniljpannacotta (4 pers)

Du behöver:
2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
5 dl grädde
1/2 dl strösocker

Jordgubbscoulis:
3 dl jordgubbar
2 msk strösocker
1/2 dl vatten

Gör såhär:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär ett snitt i vaniljstången. Skrapa ur fröna och lägg dessa tillsammans med stången i en kastrull.
Häll upp grädde och tillsätt socker.  Låt koka upp och småkoka i cirka 1 minut. Ta kastrullen från värme.  Ta gelatinbladen ur vattnet,  krama ur dom och rör ner dem i kastrullen. Sila bort vaniljstången och slå upp pannacotta smeten i formar. Ställ i kylen, minst fyra timmar så att pannacottan stelnar.

Mixa jordgubbarna tillsammans med socker och vatten med en stavmixer. Häll över pannacottan vid servering.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar