söndag 29 augusti 2010

Hemma från Grekland!


Hej hopp här har ni mig igen! Hemma efter 2 härliga veckor i det varma Grekland:) Kombinerad bröllops-och familjeresa, hur mysigt som helst. Känns kallt att vara tillbaka i Norden igen, cirka 20 graders skillnad, brrr... Men det var inte helt fel att komma hem och slänga sig i sin egen soffa, sova i sin egen säng, fixa i köket och inte minst laga mat igen. Borta bra men hemma bäst!
Vi har ätit så otroligt mycket god mat de senaste 2 veckorna, vågar inte ställa mig på vågen haha. Men något jag saknat under resans gång är fisk, vi har ätit kött och sallad, kött och sallad... Så nu idag var jag otroligt sugen på fisk och min lilla dotter frågade faktiskt om fisk till middag :D För ett tag sen såg ett recept hos Fru Matglad som jag tänkte att jag bara måste prova, och det gjorde jag idag! Himla gott och enkelt. Jag serverade den goda fisken med en härlig skaldjurssås och pressad potatis. Kika in här för receptet på fisken, såsen får ni receptet på här:

Du behöver:
500 g räkor med skal
ca 1/2 l vatten
1 knippe dill
1 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl mjöl
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk pressad citron

Gör såhär:
Skala räkorna och kasta för guds skull inte skalen! De utgör hela basen för såsen. Koka upp skalen med vattnet och dillen och sjud i ca 15 min. Sila buljongen i en ren kastrull och kasta räkskalen. Låt buljongen koka upp och reducera tills det återstår ca 3-4 dl. Häll i matlagningsgrädde. Blanda ut mjölet i lite vatten och rör ner i den kokande buljongen. Låt såsen sjuda i ca 3 min och smaka av med salt och peppar och pressad citron.







Jag och Emma kunde inte riktigt få nog av att dona i köket så vi satte igång med ett bullbak oxå! Blev ett riktigt bullkalas:) Kan verkligen behövas när vi ska köra 70 långa mil i morgon bitti med 2 kids. Wish us luck!

2 kommentarer:

  1. Låter som ni haft en härlig resa! Grattis får man väl säga och välkommen hem!

    SvaraRadera
  2. Vad härligt det låter med två veckor i Grekland!
    Fisken såg riktigt god ut!

    SvaraRadera