onsdag 4 augusti 2010

Pastasås med spenat


Även om inte matlsusten är så stor när man är sjuk så måste man ju ändå försöka få i sig lite mat. Maten ska helst gå snabbt att laga för att stå för länge vid spisen med dundrande huvudvärk är inget jag rekommenaderar. Helst ska ju middagen vara nyttig oxå, så att man blir frisk... Fort!
Då är den här middagen toppen! Nyttig, snabblagad och inte minst god :) Nu blir jag nog frisk snart ska ni se!

Pastasås med spenat
Du behöver (ca 4 port):
300 g fryst hackad spenat
6 soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 burk lätt creme fraiche
salt
nymald svartpeppar

Gör såhär:
Tina spenaten. Hacka eller strimla de soltorkade tomaterna. Värm oljan i en kastrull och fräs tomaterna lite snabbt. Ha i pressad vitlök och till sist spenaten. När allt i kastrullen är genomvarmt är det dags att ha i creme fraiche. Låt pasatsåsen koka upp och smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med tortellini.


1 kommentar:

  1. Att vara sjuk är inte kul, krya på dig! här hemma har vi också varit sjuka i diverse...verkar som vi alla är på benen lagom till skolstarten om nån vecka. Har verkligen varit en pärs med mannens infektion. Men nu är jag på banan med bloggen och allt runt om kring.
    Och som tur är finns det gott om sommar kvar, får vi hoppas ;)

    SvaraRadera