onsdag 6 oktober 2010

Billigt, snabbt, smalt och gott!



Ja, denna middagen är faktiskt så bra som det låter:) Och om man använder en bit av en skinkstek istället för att köpa färdiguppskuret kött så blir det ännu billigare. Jag köper ofta en rejäl bit skinkstek när den är billig, skär upp i mindre stycken och fryser in. Perfekt vardgadsmat!

Skinkstekskivor med varmt mangofräs
Du behöver:
500 g färsk skinka i tunna skivor
1 rödlök
1 mango
2 msk färsk riven ingefära
1 msk rapsolja
salt
svartpeppar

Gör såhär:
Skala och klyfta rödlöken. Skala mangon och skär i tärningar. Värm oljan i en stekpanna och fräs lök och mango ca 2 min. Ha i riven inefära och lite salt och ställ åt sidan.
Stek skinskskivorna i lite olja. Krydda med salt och peppar.
Servera med ris och gärna rosèpepparsås.

2 kommentarer:

  1. Det här lät gott! Och enkelt. Perfekt för mig att testa att laga när vi stressat hem från jobb och dagis.

    SvaraRadera
  2. Håller med! Skinkstek är perfekt, ofta billigt också vilket är ett plus. Jag brukar skiva tunna skivor o grilla på sommaren också, supergott!!! Och mört är det också! Kram ANna

    SvaraRadera