söndag 3 oktober 2010

Hallonpaj med vit choklad och mandel



Här kommer fortsättningen på sommarens bär från frysen.... Goda små hallon som kommer väl till hands när det ska bakas paj. Hallonpaj är nog min stora favorit (efter blåbärspaj då kanske....;)), och denna här pajen är så löjligt enkel att röra ihop så du kommer nästan inte tro det. Receptet kommer från allt om mat, men jag har gjort en del ändringar.

Du behöver:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
200 g frysta hallon
2 msk socker
3/4 msk potatismjöl
1 dl flagad mandel
100 g vit choklad

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i teflonklädd kastrull. Ta smöret från värmen och rör ner vetemjöl, socker och bakpulver. Platt ut degen med baksidan av en sked i en pajform.
Blanda de frusna hallonen med socker och potatismjöl och häll i pajformen. Strö över flagad mandel och grovt hackad choklad. Sätt in i ugnen i ca 30 min. Servera med vaniljglass.


1 kommentar:

  1. Söt vit choklad och syrliga hallon låter som en kanonkombination!

    SvaraRadera