tisdag 21 december 2010

Kycklingfilè med saffransås


Gilla saffran eller inte? Verkligen en smaksak, men jag säger gilla! I lussebullar, i fisksoppa, i sås, i efterätter, you name it! Gott till mycket :) Men man får allt hosta upp några slantar för den gyllengula kryddan, 40 kr betalade jag för ett halvt gram. Men å andra sidan behöver man inte särskilt mycket innan den ger smak... Ett ynka fjärdedels gram är det beräknat till den goda såsen :)



Du behöver (ca 4 port):
4 st kycklingfilèer
salt
peppar
300 g pasta

Saffransås:
1/2 kuvert saffran
1/2 tsk salt
3 dl matlagningsgrädde
1/2 dl torrt vitt vin
1/2 hönsbuljongtärning

Gör såhär:
Koka pastan enl anvisningen på förpackningen.
Mortla saffranet tillsammans med saltet. Koka upp grädden och tillsätt vin, buljong och saffran. Koka till lagom såskonistens eller red av med lite mjöl utrört i vatten. Smaka av med peppar och ev salt.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek den tills köttsaften är blank på mediumstark värme. Skär kycklingen på längden.
Servera kycklingen med sås, pasta och gärna kokta haricots verts och sparris.

2 kommentarer:

  1. Vilken helt underbar färg det blev! Vill passa på att önska god jul! Kram Anna

    SvaraRadera