måndag 3 januari 2011

Mycket som händer...


Det är förändringens vindar som blåser över livet just nu :) men bra sådana! Idag har jag haft första dagen på mitt nya jobb. Vet inte om jag skrivit om det, men jag har i alla fall slutat på ortopeden (med tungt hjärta) och har alltså idag börjat på en barn-och ungdomsavdelning. Otroligt spännande och härligt med nya utmaningar!

Igår fyllde mitt älskade hjärta Emma 4 år! Vilket kalas vi hade! En väldigt trött men lycklig nybliven 4-åring som somnade igår kväll:) På lördag bjuder vi in dagis till kalas, då blir det stollekar, fiskdamm, pynta sina egna muffins och massa annat skoj:)

Och sist men inte minst, idag blev jag moster! (igen får jag tillägga, har redan 2 underbara syskonbarn) Men denna gången var det lillasyster som fick en liten prinsessa. Längtar galet mycket efter att se dem!

Såååå efter allt som händer runt omkring får maten lite mindre uppmärksamhet... Idag blev det en supersnabb pasta carbonara. Barnen var i alla fall lyckliga, det är det viktigaste ;)



Pasta Carbonara (ca 4 port)
du behöver:
400 g spaghetti (gärna fullkorn)
8 tunna skivor bacon
3 ägg
50 g riven parmesan
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
(kokta ärtor)

Gör såhär:
Koka spaghettin al dente. skär baconet i strimlor och fräs i sitt eget fett tills det är knaperstekt. Låt rinna av på hushållspapper.
Vispa ihop ägg, matl.grädde och riven parmesan. Peppra ordentligt.
Häll av pastan och låt stå ett par minuter i durkslaget, lyft lite i pastan då och då. Häll över pastan i kastrullen igen och häll över äggsåsen, blanda ordentligt och smaka av med salt. Blnada eventuellt i lite kokta ärter till sist. Servera omedelbart.

3 kommentarer:

  1. Mycket grattis!! Härligt när man känner att det händer grejer i livet!

    Ärtor i carbonaran låter gott. Inget för min sambo så får nog ha det på min!

    SvaraRadera
  2. Spännande med förändringar, i alla fall när det är så här härliga förändringar. Grattis får man väl säga:)

    SvaraRadera
  3. Du verkar ha fullt upp. Kul med nytt jobb. Lycka till!

    SvaraRadera