onsdag 5 januari 2011

Ostmuffins till soppan



Jag råkar vara gift med en man som inte riktigt tycker att soppa är en middag. Det beror mestadel på att det inte är så mättade över så lång tid. Så om jag serverar soppa här i huset blir den gode mannen tacksam för en fralla vid sidan av ;) Jag tycker oxå att bröd och soppa hör ihop :) Men det är ju inte varje gång man har lust att baka frallor eller bröd, i alla fall inte en vardag när middagen gärna ska stå på bordet inom en halvtimma. Då är de här ostmuffinsarna perfekta! Bara att röra ihop, skjuts in i ugnen och så himla goda!

Du behöver (ca 12 st):
250 g vetemjöl
3 tsk bakpulver
200 g riven ost (gärna cheddar)
en nypa salt
4 ägg
1 burk kesella

Gör såhär:
Mät upp mjölet och blanda med bakpulver. Rör ner riven ost och lite salt. Vispa ihop äggen med kesellan och rör ner i mjölblandningen. Rör tills allt är ordentligt blandat och födela därefter smeten i 12 muffinsformar, gärna i en muffinsplåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 160 grader i 25 min. Godast nybakade.

Ja tack, jag tar en till!


5 kommentarer:

  1. Hva er kasella da, skjønnas?

    SvaraRadera
  2. Samma här!! Gjorde jättegoda ostmuffins en gång men en mindre god soppa enligt min sambo, men han blev mätt ändå!:)

    SvaraRadera
  3. sorry Hannemor! Glemte mine norske lesere ;) Kesella=Kesam :)

    SvaraRadera
  4. Vilket tacksamt recept, det ska jag prova nästa gång jag gör soppa!

    SvaraRadera
  5. det lät sjuuuukt gott! jag tar receptet direkt ! :-D http://linahammarstrom.blogg.se

    SvaraRadera