tisdag 11 januari 2011

Renskavspytt



Jag måste säga att det här var en maträtt som verkligen överraskade mig! Positivt alltså :) Väldigt många goda smaker som passar väldigt bra tillsammans. Till och med barnen åt brysselkålen och de brukar peta i all som är grönt :P Detta här kommer jag definitivt att laga igen :)
Receptet kommer från allt om mat.

Renskavspytt med chili-och lingonsås
Du behöver:
6-8 st potatisar
2 st morötter
300 g brysselkål, frysta eller förvällda
2 paket fryst renskav, (à 240 g)
1/2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 st röd chili, t ex spansk peppar
2 dl minifraiche
2 msk lingonsylt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatis och morötter i små tärningar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Halvera brysselkålen. Låt brysselkålen tillagas tillsammans med potatis och morötter när ca 5 min återstår av tillagningstiden.
Stek renskavet i oljan enligt förpackningens anvisning. Blanda i rotfrukterna och fräs med ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop minifraiche med lingonsylt och chili. Smaka av med salt. Servera skavpytten med chili- och lingonsås.


2 kommentarer:

  1. Gillar skav i alla former. Går ju att variera i oändlighet!!

    SvaraRadera
  2. Låter som en jättegod rätt! Vet faktiskt inte om jag ätit renskav nånsin... *skäms på mig* god fortsättning föresten! Kram Anna

    SvaraRadera