onsdag 2 februari 2011

Goda sirapslimpor!



Godare bröd till kvällsmacka får man leta efter! Smakar såååå gott med ett glas kall mjölk till :)
Receptet kommer från "a piece of cake".

du behöver (2 limpor):
50 g smör
5 dl filmjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
6 dl vetemjöl special
6 dl rågsikt

Gör såhär:
Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till fingerljummet, max 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand.
Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 200 grader.
Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar alt. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek.
Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.

5 kommentarer:

  1. Oh, yes, så gott! Vi har ju mer mjöl i påsen med rågsikt som Anki hittade i skafferiet, då får vi ta och göra detta.

    SvaraRadera
  2. Men gud vilka fina limpor! Jag älskar limpa o den där ser ut precis som jag gillar dem! Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Riktiga snyggislimpor, säkert supergoda också!

    SvaraRadera
  4. De brukar jag göra. Supergoda! Min sambo gillar när det inte är en massa "jox" i!!:)

    SvaraRadera
  5. Sirapslimpor har jag ju helt glomt bort och aldrig bakat...underbart tips:)
    Dina ser riktigt smarriga ut!
    Kramar,
    Nena

    SvaraRadera