tisdag 8 februari 2011

Grönt är skönt...



... och inte minst gott! I alla fall om man pratar om spenatsoppa:) Jag tycker oftast att de enklaste sopporna är det godaste. Bara att mixa en god grönsak med buljong och en liten skvätt grädde. Barnen brukar gärna äta soppa, vilken som helst, så jag blev lite förvånad då båda två bara petade i maten idag... Tills jag tog tempen på kvällen och det visar sig att båda har feber. Dubbelsuck... Virus är skit!
Hoppas jag kurerat mig själv åtminstonne med min dundersoppa!

Du behöver:
300 gram fryst bladspenat
1 gul lök
8 dl grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
1 msk flytande margarin
salt och peppar
4 st ägg

Tillagning
Koka äggen. Skala och finhacka löken. Hacka den tinade bladspenaten grovt. Fräs lök och spenat i flytande margarin i en kastrull.
Tillsätt buljong och grädde och låt koka 3-4 minuter. Red av en aning med vetemjölet utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med hårdkokta ägghalvor.


3 kommentarer:

  1. Spenatsoppa är såå gott! Håller med dig om virus, så jobbigt och så långdragna! Här har näsorna runnit i snart 2 veckor! :-(

    SvaraRadera
  2. Va kul! Dom är supergoda, krispig mandelmassa på dom saftiga hallonmuffinsarna, mums mums...
    ... och spenatsoppa är ju sååååå gott!

    Idag ska jag laga Kycklingspett med jordnötssås, yummi. Kram

    SvaraRadera
  3. Oj så gott, känns som en bra tisdagssoppa för vår del, enkel och nyttig spenat!
    Ja, det verkar som hela Sverige har drabbats av ett makalöst förkylningsvirus... på förskolan där Anki jobbar är dom inne på 4:e veckan nu, tråkigt!
    Hoppas du står emot smittan:)

    SvaraRadera