tisdag 15 februari 2011

Hallonmuffins med mandelmassa




För ett tag sen läste jag om hallonmuffins med mandelmassa hos Emelie som har bloggen emeliesmatdagbok. Hon skrev att det var bland de godaste muffins hon någonsin ätit och efter att ha provbakat kan jag inte annat än att hålla med! Wow vilka muffins!

Du behöver (12st):
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Valfri mängd hallon
En tunn skiva mandelmassa per muffins

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta ut smöret och låt det stå i rumstemperatur i ca, 10 minuter ( eller kör smöret i några sek i micron på full effekt).
Lägg i smöret och sockret i en skål och vispa med elvisp tills smöret blivit vitt och tills den blivit "fluffig".
Rör ner ett ägg åt gången, vispa medan du gör detta.
Tillsätt sedan vaniljsockret och mjölken.
Blanda vetemjölet och bakpulvret i en skål, blanda ordentligt.
Häll smeten i muffinsformar och fyll dom till hälften men absolut inte mer än så för då pyser dom över och det blir bränt och fult av mandelmassan.
Fördela hallonen jämnt i muffinsformarna, och tryck ev. ner dem lite försiktigt.
Skiva mandelmassan tunt och lägg ner skivorna lätt över hallonen .
Grädda sedan muffinsen i mitten utav ugnen i cirka 15 minuter.

4 kommentarer:

  1. Och jag som ÄLSKAR mandelmassa, det lär jag prova!!!

    SvaraRadera
  2. Oj, såna härliga muffins det verkar bli! Och jag som har mandelmassa "skräpandes" i kylskåpet efter jul!

    SvaraRadera
  3. Ja, dom låter ju onekligen väldigt goda ;-)

    SvaraRadera
  4. Kul att ni gillade dom Jennie!
    Jag ska göra dessa nu igen inför min födelsedag :)
    Kramis

    SvaraRadera