söndag 6 februari 2011

Mumsigt med pastalåda


Idag hade jag sån tur att snälla svärmor bjöd på underbart goda lammkotletter, så jag slapp laga middag ;) Det passade utmärkt eftersom jag hoppade in och jobbade lite extra idag... Hurra för lite extra klirr i kassan!
Ännu mer klirr i kassan blir det om man tar till vara på rester och lagar en god makaronilåda:) Lite kokt pasta, lite överbliven skinka, en deppig morot som var för sig är en ganska tråkig historia, men tillsammans får de nytt liv (väldigt poetiskt för en söndagskväll, haha!)



Makaronilåda
Du behöver (ca 4 port):
400 g kokt pasta
150 g skinka
2 rivna morötter
1 gul lök
3 dl kondenserad mjölk
3 ägg
salt
peppar
lite riven muskotnöt
riven ost, gärna vällagrad

Gör såhär:
Lägg hälften av den kokta pastan i en ugnsfast form. Tärna skinkan och lägg över pastan. Riv morötter grovt och hacka löken. Fräs några minuter på medelstark värme tills allt mjuknat och häll ner i formen. Fördela resten av pastan överst i formen. Vispa ihop äggen med den kondenserade mjölken. Salta och peppra efter eget tycke och smak, riv ner lite muskotnöt. Häll blandningen i pastaformen och toppa med den rivna osten.
Sätt in i ugnen, ca 20 min, 200 grader. Servera med en fräsch sallad.


1 kommentar:

  1. Jennie, älskar din blogg, ännu en gång har jag bakat bröd från din sida. Kram Emelie

    SvaraRadera