måndag 18 april 2011

Kyckling i dragonsås


Vilket väder vi har! Varmt och skönt och strålande sol, det här börja ju likna sommar :) Men man ska inte ropa hej, för förra året snöade det i maj... Men vi njuter just nu!

Idag har jag gjort en jättegod kycklinggryta med massa smak av dragon, min absoluta favoritkrydda!



Du behöver (ca 4 pers):
600 g kycklingfilè
1 liten kålrot
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
1 dl vitt vin
3 dl matlagningsgrädde
1 msk torkad dragon
1 msk kycklingfond
1/2 purjolök i bitar
pressad citron

Gör såhär:
Skiva kålroten och skär i bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Låt dem rinna av.
Skär kycklingen i bitar och bryn kycklingen i lite matolja. Tillsätt pressad vitlök, salta och peppra.
Häll på vinet och låt koka ett par minuter. Tillsätt, matl.grädde, dragon och fond. Koka sakta till lagom såskonsistens. Lägg ner kålroten och purjon.
Smaka av med salt och peppar och pressad citron.

2 kommentarer:

  1. Nej, snö vill vi inte ha nåt mer, den fick vi nog av redan i december... Men kycklingrecept däremot, det kan man aldrig få nog av:)

    SvaraRadera
  2. Så enkel och god! Annorlunda med kålroten i, det vill jag gärna testa, får säkert en härlig karaktär. Dragon är för övrigt min mans favoritkrydda också.

    SvaraRadera