onsdag 27 april 2011

Sommarlängtan!


Våren är här för fullt! Och med våren kommer en försmak av sommaren. Med sina för-och nackdelar... För visst är det väl så att man har en förmåga att romantisera sommaren. Det lockar att tänka på ljumma sommarkvällar, sand mellan tårna, en kall öl i skuggan... MEN det är väldigt sällan man drömmer om pollensäsongen med kliande ögon och rinnande näsa, insektsbett och alla galna cyklister som plötsligt dyker upp bakom var sväng. Jag kan aldrig helt bestämma mig för mig för vilken årstid jag älskar mest. Våren känns otroligt välkommen efter en lång mörkerperiod och bitande kyla. Sommaren har jag ju redan nämnt (som ju ÄR fantastisk). Hösten värmer mig om hjärtat... Då kan man plocka bort grillen en stund, koka mustiga grytor, sitta under en filt och dricka varm choklad. Sen kommer vintern med härliga dagar i pulkabacken, bygga snögubbar och inte minst härliga december med advent, lucia, jul och nyår.
Jag är nog helt enkelt väldigt glad att jag bor i ett land med så mycket skiftningar för jag ser alltid fram emot en ny årstid, tycker det är lika fantastiskt varje gång! Och just nu bara älskar jag våren och ser med glädje fram emot sommaren! Jag tittade nyss igenom lite kort på datorn och hittade den här bilden och det här är sommar för mig:

3 kommentarer:

  1. Håller med, jag gillar alla årstider på olika sätt. Olika mat att njuta av dessutom.

    SvaraRadera
  2. Allt har sin charm! Det härligaste med våren tycker jag är all förväntan, egentligen tycker jag att vi borde ha nyår på vårkanten. I matväg är hösten min personliga favorit; så mycket härligt att skörda!

    SvaraRadera
  3. Men visst är det så, man minns ju alltid bara det som är bra. Var och en årstid har onekligen både sin charm och sitt slit:)

    SvaraRadera