lördag 9 april 2011

Pasta primavera


Tack vare dagens middag luktar nog hela jag som en vitlöksklyfta:) Men min kära make är ändå inte hemma i helgen, så jag och kidsen kan stinka hur mycket vi vill!
På tal om att stinka... Det skulle egentligen varit färsk sparris till pastan men den hade tragiskt nog gått en för tidig död till mötes och fick således vandra vidare till soporna. Mysteriet om den något otrevliga lukten i kylskåpet de senaste dagarna fick ju i alla fall sin rafflande lösning! Rekommenderar inte någon att öppna en förpackning med rutten sparris... Husets 4-åring vägrade att ens sitta i det "fis-luktande" köket. Tydligen har vi en liten primadonna här hemma ;)
Maten blev god hur som haver! Inget hokuspokus, bara goda grönsaker och fullkornspasta, men gott och uppskattat av barnen :)Pasta primavera (ca 4 port)
Du behöver:
5 dl fullkornspasta
1 liten zuccini
2 morötter
3 vitlöksklyftor
100 g färska champinjoner
150 g grön sparris
2 msk olivolja
3 små tomater
salt och peppar
100 g strimlad rökt skinka

Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Hyvla morötterna i remsor. Skiva zuccinin och champinjonerna. Skär sparrisen i mindre bitar. Klyfta tomaterna och ta bort de små kärnorna.
Hetta upp oljan i en stekpanna och pressa ner vitlöken, låt fräsa ca 1/2 min. Ha i zuccini, morötter, champinjoner och sparris och fräs ihop tills det mjuknat något, ca 3-5 min. Smaka av med salt och peppar. Ha till sist i tomaterna och låt de bli genomvarma.
Ha i grönsaksfräset i pastan och blanda även ner skinkan. Servera genast med en rejäl dos riven parmesan!

2 kommentarer:

  1. Jag har ett knippe sparris i Kylen. Ska se till att inte glömma bort det....

    SvaraRadera
  2. Vad vore väl livet utan vitlök? Trist och tråkigt och inte alls lika gott...

    SvaraRadera