lördag 18 september 2010

Chicken curry



Ikväll har vi haft en liten bit av Indien här hemma. Dofterna från kryddorna hänger fortfararande kvar och det luktar otroligt gott... Är säker på att varenda granne sitter och känner sig småsugen på indisk mat just nu ;) Grytan i sig själv är hur enkel som helst att laga och man kan välja att bara använda kycklingfilèer eller , som jag tycker bli godast, använda en hel kyckling och stycka upp den i mindre bitar.

Du behöver (ca 4 port):
1 kyckling (ca 1 kg)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 1/2 tsk ingefära
1 1/2 msk koriander
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
2 krm kryddnejlika
2 krm kanel
2 msk curry
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 dl naturell youghurt

Gör såhär:
Skär den hela kycklingen i bitar (ta gärna bort skinnet). Skala och hacka lök och vitlök.
Värm oljan i en gryta. Fräs lök, vitlök och alla kryddor tills löken börjat mjukna.
Lägg i kycklingbitarna och vänd de runt i kryddblandningen. Tillsätt salt och peppar och rör ner youghurten lite i taget.
Koka under lock på svag värme 30-40 min.
Servera med ris och Nanbröd.

Kanske inte den mest estetiskt vackra maträtten, men gudagod!

1 kommentar:

  1. Jag har faktiskt indiska grannar, och det kan vara en plåga ibland.
    Deras mat doftar så extremt gott i trappuppgången ibland, man vill bara gå och slänga ut falukorven genom fönstret..

    SvaraRadera