tisdag 7 september 2010

Lammfärs i mustig tomatsås



Här kommer en variant av köttfärsås som är riktigt mustig och god, pga av lammfärsen har den en helt annan karaktär än den traditionella köttfärssåsen och rödvinet ger otroligt god smak. Smakar säkert fantastiskt med ett glas rödvin vid sidan av, men eftersom jag skulle ut och köra efter middagen blev det vatten i mitt glas ;)Det blev ett rejält lass med mat och resterna har jag fryst in, planerar att göra goda canneloni inom snar framtid!

Du behöver (ca 6 pers):
1 stor lök
3 vitlöksklyftor
150 g champinjoner
2 msk oregano
2 msk olivolja
500 g lammfärs
2 1/2 dl rödvin
2 burkar konserverade tomater
1 msk tomatpurè (blandad med 2 msk mjölk)
1 msk socker
1 köttbuljongtärning
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
150 g fetaost

Gör såhär:
Hacka löken, vitlöken och champinjonerna fint. Fräs blandningen tillsammans med oregano i olja i en stekpanna med höga kanter, tills det mjuknar. Putta lök-och svampblandningen mot kanterna på stekpannan och fräs färsen tills den är precis genomstekt. Tillsätt vinet och låt det koka några minuter innan du häller i tomaterna och tomatpurèn. Ha i socker, salt, peppar och buljongtärningen. Rör om ordentligt och låt koka upp. Sätt på lock och låt puttra i ca 30 min.
Servera med spaghettini eller tagliatelle och hackad eller smulad fetaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar