torsdag 17 mars 2011

Tonfisk i gott sällskap!


Detta här är nog den ultimata vardagsrätten! Det är få ingredienser, det är billigt, tar kort tid och smakar faktsikt jättegott! Det blir inte alls någon unken burk-tonfisksmak, som man kanske skulle kunna tro. Som regel har en god tomatsås bara gott av småputtra i upp emot en timme, men om man väljer ett märke med riktigt bra kvalitè så smakar det ljuvligt efter bara få minuter :)



Tonfisk i tomatsås (ca 4 port)
Du behöver:
4 port nykokt pasta, gärna penne
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 burk tonfisk i olja
en näve svarta oliver utan kärna
salt
nymald svartpeppar

Gör såhär:
Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Riv ner vitlöken och fräs under omrörning ett par minuter. Häll på tomaterna och låt det hela puttra ca 10 min (under tiden du kokar pastan).
Häll av oljan från tonfisken och blanda ner tonfisken i tomatsåsen. Dela upp stora bitar med en träslev så allt blir finfördelat. Om pasatsåsen tjocknar väldigt kan den spädas med ca 1 dl av pastavattnet.
Ta kastrullen från plattan. Halvera oliverna och rör ner i såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll av den nykokta pastan och blanda ner tomat-och tonfisksåsen. Servera gärna med lite hackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar