onsdag 6 april 2011

Kinesisk biff-& broccoliwok



Nu ska jag strax iväg till jobbet, men tänkte delge er detta goda receptet på wok först :)

Du behöver (4 port):
ca 1/2 dl jordnötsolja
500 g utskuren biff, tunt skivad
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
400 g broccoli
1 msk kinesisk soja
1/2 dl ketjap manis
1 liten röd chili, hackad
1/2 köttbuljontärning upplöst i 1 dl vatten

Gör såhär:
Skala och skär löken i klyftor. Koka upp vatten och skär broccolin i buketter. Förväll broccolin i ca 2 min.
Hetta upp en wok-eller stekpanna och häll i lite olja. Woka köttet i omgångar ca 3 min, tills det fått fin färg. Ta upp det ur pannan. Lägg i löken och woka ca 2 min. Tillsätt därefter pressad vitlök och woka ytterligare 1/2 min.
Lägg tillbaka köttet i pannan och tillsätt broccolin, ketjap manis, soja, chili och buljong och sjud på medelsvag värme 2-3 min.
Servera med nykokta risnudlar.

2 kommentarer:

  1. Gottigott! Ketjap manis har jag aldrig använt! Det måste jag spana in nästa gång vi storhandlar!

    SvaraRadera
  2. Jag är en nybliven mat och bakbloggare som troligtvis följt din blogg sedan starten. Tänkte höra om du har några tips om hur man får fler läsare? Ungefär hur många inlägg hade du gjort innan du fick läsare utöver närmast sörjande så att säga?

    SvaraRadera