onsdag 13 april 2011

Kyckling i sataysås



Yes! Äntligen onsdag och sveriges mästerkock kommer på tv :) Tycker det är så roligt att se alla dessa talanger trolla med maten!
Jag har förresten mästerkockat lite på egen hand här hemma idag, om jag får säga det själv :) Milda makter vilken sås! Det här skulle jag banne mig kunnat äta varje dag för resten av mitt liv och varit en lycklig människa!

Kyckling i sataysås (ca 4 port)
Du behöver:
2-3 kycklingfileer
1 äpple
1 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk röd currypasta
1/2 dl jordnötssmör (med bitar
saften från 1 lime
1 msk kycklingfond
1 burk kokosmjölk
1 msk japansk soja

Gör såhär:
Strimla kycklingen och bryn i en stekpanna. Fräs därefter strimlat äpple med ingefäran och pressad vitlök ett par minuter. Ställ åt sidan.
Vispa ihop currypasta, jordnötssmör, limesaft, kycklingfond, kokosmjölk och soja i en gryta. Låt koka upp och sjud såsen några minuter. Blir såsen väldigt tjock kan man späda med lite vatten.
Lägg ner den stekta kycklingen och äppelfräset i såsen och koka upp.
Servera med ris och en fräsh sallad.

4 kommentarer:

  1. Låter fantastiskt gott! Tack för att du skriver så fina saker till mig, det värmer! kram Anna

    SvaraRadera
  2. Tack så jättemycket!, vad du är gullig.
    God mat bjuder du ju som vanligt på:-) Kram

    SvaraRadera
  3. Jordnötssås är riktigt gott, fast hos oss blir det utan currypastan annars äter inte Anki den:)

    SvaraRadera
  4. Mmmm... verkar hur god som helst! Sitter här med en nattmacka men skulle gärna sleva i mig lite sataysås också! :-D

    SvaraRadera