måndag 4 april 2011

Lax med balsamicosås och päron



Detta här låter ju som en riktigt udda smakskomination, och just därför var jag bara tvungen att prova! Det här är nog det godaste vi ätit på länge! Verkligen en positiv överraskning :) Receptet kommer från arla.se
I receptet står det att man ska blanda ingredienserna i den ugnsfasta formen, men jag gjorde lax och sås var för sig vilket fungerade helt utmärkt :)

Du behöver (4 port):
4 bitar skinn- och benfri laxfilé, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås:
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
½ tsk japansk soja
1 tsk oregano
½ msk majsstärkelse

1 dl pumpakärnor
2 päron
2 msk smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda samman grädde, vinäger, fond, soja, oregano och majsstärkelse. Häll det i formen och strö pumpakärnor på laxen. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min. Dela päronen i bitar och ta bort kärnorna. Stek päronen i smöret i en stekpanna och lägg dem i formen.
Servera med ugnsstekt potatis.

4 kommentarer:

  1. Ovanlig kombination men det ser jättegott ut! Du är så duktig på att laga fisk! Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Låter verkligen som en vansinnigt god sås!

    SvaraRadera
  3. Det här måste jag ju bara prova. Balsamicosås är en av mina favvisar.

    SvaraRadera
  4. kul variant som later frestande, maste helt klart testas:))
    Kramar,
    Nena

    SvaraRadera