måndag 25 april 2011

Nasi goreng i påskig färg!


Då får man väl räkna påsken som överstökad, men jag vill ändå önska alla glad påsk i efterskott! Här på bloggen har det stått stilla i påsken för jag har jobbat stort sett varje dag. Men mat har vi ätit såklart! Just nu är jag proppmätt efter en kalkonmiddag med potatisgratäng och waldorfsallad, väääldigt gott! Men jag tänkte dela med mig av något helt annat, nämligen en nasi goreng som vi åt på långfredagen med saffran och curry:



Du behöver:
Ris för 4 personer
1 tsk curry
1/2 påse saffran
salt
1 msk olivolja
4 kycklingfiléer
1 tsk sambal oelek
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 cm färsk ingefära
6 ägg
salt och peppar
terriyakisoya eller ketjap manis
1/2 hackad purjolök
2 knippen sparris
2 msk rostad lök

Gör såhär:
Koka upp riset enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt saffran, curry och salt. Hacka kycklingen i små bitar. Hacka löken, vitlök och ingefära i små bitar.
Vispa 6 ägg i en bunke tillsammans med peppar och salt.
Stek kycklingen i olivolja på låg värme tillsammans med sambal oelek. Blanda i lök, vitlök och ingefära. Häll över terriyaki eller ketjap sojan i pannan.
Tillsätt gräslök eller purjolök i äggsmeten. Stek äggen i en stekpanna till 2 omeletter, cirka 5-10 minuter. Rulla ihop omeletten till en rulle. Skiva den i ringar.
Skär sparrisen i småbitar. Servera nasi gorengen och omeletten på riset. Strö rostad lök över riset och sparris.

Receptet kommer från halv åtta hos mig.

1 kommentar:

  1. Nasi goreng är gott! Varför har jag nästan aldrig lagat det? Det är lite påskigt också. Förra året gjorde vi Paella till påsk, gott det med!

    SvaraRadera