söndag 24 juni 2012

Färskostfylld filè på grönsaksbädd


Hoppas ni alla haft en riktigt fin midsommarhelg med god mat och dans runt midsommarstången :) Vi har haft en riktigt lugn och skön helg. Igår var vi runt i lite olika butiker och shoppade loss på badrumsinredning för en ganska ansenlig summa pengar... Men smakar det så kostar det brukar det ju heta och alla vet ju att det inte är billigt att renovera badrum. Vårat badrum är från ljuva 80-talet och det är med sann glädje vi ska riva ut hela inredningen och få nytt och frächt kakel :) När vi kom hem slappade familjen lite i soffan medans jag slängde ihop middagen (som i själva verket skötte sig självt snällt i ugnen efter en liten arbetsinsats). God och nyttig middag som verkligen rekommenderas!

Färskostfylld filè på grönsaksbädd (ca 4 port)

 Du behöver:
ca 600 g fläskytterfilè
100 g färskost (jag använde en med örter, men ta den ni gillar mest!)
salt
peppar
smör att steka i

 8 champinjoner
1 gul paprika
1 rödlök
1 ask coctailtomater
några kvistar färsk timjan
olivolja
salt
peppar

Gör såhär:
Putsa ytterfilèen fri från hinnor och salta och peppra runt om. Låt smöret bli brunt i en stekpanna. Bryn köttet tills det fått en fin jämn stekyta runt om. Låt köttet vila 5 min. Skär i mellantiden paprikan i stavar, dela champinjonerna i 2 och klyfta rödlöken. Blanda alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra och ringla över olivolja.
Skär ett djupt längsgående snitt i filèen (stanna en liten bit innanför ändarna så att inte osten flyter ut på sidorna) och fyll snittet med färskosten. Lägg den ostfyllda filèen på grönsakerna och sätt in i ugnen i 175 grader i ca 30 min.
Vi serverade med klyftpotatis, ugnsbakade morötter och pepparsås.Goda grönsaker i härliga färger!Köttet saltas och peppras och bryns runt omFyll med färskosten och skjutsa in i ugnen tillsammans med grönsakernaSå var det äntligen middagstajm!

1 kommentar:

  1. Roligt med nytt fräscht badrum!
    Mmmm.... vilken god middag! Vi åt också fläskytterfilé idag till middag men den har jag inte hunnit blogga om än!

    SvaraRadera