onsdag 13 juni 2012

Kycklinggryta-allt-i-ett


Den här kycklinggrytan är verkligen inte världens mest bildsköna och ser kanske inte mycket för världen, men låt er inte luras av det! Smakerna med dragon, kycklinglår och potatis som kokt länge tillsammans i mustig buljong är nämligen otroligt goda. Dessutom är själva arbetsinsatsen minimal, bara att fräsa ihop och så skjuts in i ugnen, då har man plötsligt 30-40 minuter att göra annat på.
Servera gärna med lite bröd för att kunna fånga upp all den goda buljongen på tallriken :)

Kycklinggryta med dragon (4 pers)

Du behöver:
4 kycklingklubbor/lår med ben
1 gul lök
1 msk smör
200 g små champinjoner
6 potatisar
1 msk kycklingfond
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
1/2 msk maizena redning
1 msk dragon
salt och peppar

Gör såhär:
Bryn kyckligen runt om i smör i en gjutjärnsgryta, salta och peppra. Skala och klyfta löken och ha ner i grytan tillsammans med champinjonerna och låt fräsa i ca 5 minuter. Halvera potatisen om de är stora och ner i grytan. Häll ner vätska+ buljong och maizena och låt koka upp på spisen (såsen ska vara ganska tunn i konsistensen). Ha till sist i dragonen, rör om, och sätt in hela grytan i ugnen i 200 grader i ca 30-40 min. Smaka av med salt och peppar innan servering.1 kommentar:

  1. Så är det ibland, oavsett hur gott det smakar så får man inte till det på bild. Men vi liter på ditt ord helt enkelt, och bilden tycker vi inte det är något fel på!

    SvaraRadera