lördag 11 september 2010

Fläskfilè med halloumi-och citrussallad



Idag har jag och barnen haft en riktig mysdag. Den stackars mannen i huset måste jobba, men vi hänger inte läpp för det ;) Vi har varit bjudna på både lunch och middag så jag har helt och hållet sluppit å stå vid spisen idag :)
Igår lagade jag däremot denna goda sallad som jag hittat i Leilas kokbok middagstips och den fick högt betyg av både maken och mig!
Vad äter ni för mat i helgen?

Du behöver (ca 4 port):
500 g fläskfilé
2 msk sweet chilisås
2 skivade vitlöksklyftor
rivet skal av 1 apelsin
250 g halloumiost
2 apelsiner
2 knippen ruccolasallad
3 dl risonipasta
0.5 dl mandelspån
gourmetsalt
svartpeppar från kvarn
extravirgin olivolja till stekning och salladsdressing

Gör såhär:
Koka risonipastan i saltat vatten. Marinera fläskfilén i chilisås, vitlök, apelsinskal, salta och peppra. Skala och skiva apelsinerna. Varva ruccola med skivade apelsiner och risoni på ett stort fat. Stek fläskfilén runt om så den får fin färg ca 10 min, låt den sedan stekas färdigt i ugnen, 175 grader ca 15 min.
Rosta mandeln med salt i en torr stekpanna.
Stek hallomiosten i olivolja och lägg på citrussalladen, lägg över skivad fläskfilé och rostad mandel. Salta, peppra och toppa med lite olivolja.

1 kommentar:

  1. Har blivit mycket höstmat i helgen och fläskfilé då jag hittade bra pris på det innan helgen!
    Så svamp och grytor har det blivit! Smaskens!:)
    Häls. Carro

    SvaraRadera