måndag 6 september 2010

Kycklingspett med teriyaki-och honungsglace



Nu är semestern över för vår del och jag har jobbat mitt första pass. Känns lika skönt som vanligt när vardagslunken övertar, jag är ju egentligen en rutinmänniska ut i fingerspetsarna. Har tränat mitt första pass på måååånga veckor oxå, känns bara så underbart att komma igång igen:)
Till middag idag blev det en relativt enkel men väldigt god vardagsrätt, snabbmarinerade kycklingspett med en kall mangosås och vildrisblandning, gott och uppskattat av både barn och vuxna!

Du behöver (ca 4 port):
500 g kycklingfilè
1 dl teriyakisås
1 apelsin
2 msk olja
1 msk flytande honung

Kall mangosås:
2 dl matyoughurt
1 msk mango chutney
1 mango skuren i tärningar
nymald svartpeppar

Gör såhär:
Skär kycklingen på längden i 3-4 bitar. Stick ett träspett igenom och lägg i en form. häll på teriyakisåsen och pressa över saften från apelsinen. Låt marinera 5-10 min. Stek kycklingen runt om i en stekpanna med oljan ca 4 min.Ringla över honungen i sista minuten. Slå på marinaden och låt den puttra ihop lite grann.

Blanda alla ingredienserna till såsen och servera med den varma kycklingen och nykokt ris.

2 kommentarer:

  1. Ja, gillar oxå rutiner. hann komma in i dem bra, inkl ett gäng träningspass, men nu är det semester igen. Men sen!! Har köpt ett årskort på gymmet som jag verkligen ska utnyttja. Kycklingen lät smaskens. Älskar mango o teryaki.Mums!!

    SvaraRadera
  2. Ser jättegott (och nyttigt) ut! Det är alltid så skönt med rutiner, trots det är härligt med semester o allt, så är det ju vardagen som man längtar efter igen... Hoppas ert bröllop blev underbart! kram Anna

    SvaraRadera