måndag 13 september 2010

Leilas blåbärsmuffins med crumble



Himmelska saftiga muffins med blåbär och lite crisp på toppen... Kan det bli godare?
De här godingarna fick följa med mig till jobbet idag och inte en smula fick följa med hem igen, det är väl ett gott betyg? ;)

Du behöver(12 stora muffins):
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
300 g frysta el. färska blåbär
Crumble:
75g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.
Crumble:Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till smulor och strö på toppen av muffisarna.
Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

1 kommentar:

  1. Ja, efter en liten utlandstripp så hade jag kanske också känt mig redo för höst. Muffins med crumble är så gott.

    SvaraRadera