onsdag 9 mars 2011

Ris-och kasslerlåda


Då var jag tillbaka, utvilad och med ny energi, som utlovat! Vi hade en otroligt fin weekend med mycket god mat, gott vin, och inte minst väldigt trevligt sällskap:) Fick minsann tid för lite klassisk massage och en ett dopp i bubbelpoolen också. Lyx!




Av en av min kära vänner fick jag för ett tag sen tips om en ris-och kasslerlåda, som jag har tänkt att jag skulle prova ett tag. Igår blev det en hel del kokt ris över från middagen, så då passade det ju alldeles perfekt:) Väldigt gott och enkelt. Man kan säkert byta ut grädden mot matlagningsgrädde om man tycker det blir för mastigt med äkta vara ;)



Ris-och kasslerlåda (ca 4 port)
Du behöver:
4 port kokt ris
300 g kassler
1 liten purjolök
3 dl grädde
1 dl lättmajonnäs
1/2 dl chilisås
2 dl riven ost
salt och peppar

Gör såhär:
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken.
Blanda samman det kokta riset, kasslerbitarna och purjolöksstrimlorna i en ganska stor ugnsform.
Blanda grädde, majonnäs och chilisås. Häll detta över det blandande riset, kasslern och purjolöken i ugnsformen.
Strö den rivna osten ovanpå.
(Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall ugnsformen kallt tills den ska in i ugnen.)
Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen i 225ºC i 15 minuter om riset är varmt och 20 minuter om ugnsformen stått kallt.




3 kommentarer:

  1. Så härligt med ett avbrott i vardagen sådär, skönt att bli riktigt utvilad!

    SvaraRadera
  2. Spännande med majonnäs! Undrar vad som händer med konsistenssen med den i ugnen? Förmodligen märks inte så mycket eftersom det är annan "gegga" med också.

    SvaraRadera
  3. Låter som något min mamma gjorde när jag var liten. Kommer i håg att det var riktigt gott!!

    SvaraRadera