måndag 11 juni 2012

Bruna bananer goes banankaka!


Förutom den här banankakan har jag inte gjort många knop idag. Den förbaskade foglossningen gör sig verkligen påmind idag och jag vaggar sakta mellan rummen här hemma. Men lite tidsfördriv måste man ju ha så när jag såg de bruna bananerna så blev det till att slänga ihop en liten kaka. Det ångrar jag inte en sekund för nu blir det fikapaus på balkongen :)






Banankaka

Du behöver:
3 mogna bananer
125 g smör
1 dl strösocker
1/2 dl farinsocker
2 ägg
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
250 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk ljummen mjölk
1 tsk bikarbonat

Gör såhär:
Mosa bananerna med en gaffel. Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Blanda ner bananmoset i smöret. Vispa ner ägg, kanel och vaniljsocker. Mät upp vetemjölet och sikta ner det tillsammans med bakpulvret i smeten, vänd runt tills allt är ordentligt blandat, men vispa inte! då blir kakan väldigt kompakt. Lös upp bikarbonaten i den ljummna mjölken och blanda ner i smeten. Häll smeten i en smord form som rymmer ca 1 1/2 liter. Sätt in kakan i ugnen i 180 grader i ca 60 min. Täck med ugnsfolie mot slutet om den blir väldigt mörk på toppen. Låt svalna något i formen innan du stjälper upp den på galler så den får svalna helt.



2 kommentarer:

  1. Perfekt att använda lite väl mogna bananer i kakor. Brukar bli grymt goda kakor.

    SvaraRadera
  2. Banankaka, det var länge sedan jag gjorde det! Det är himla gott! Kram Anna

    SvaraRadera