torsdag 7 juni 2012

Philadelphiabullar i långpanna


Det här receptet har jag sett på så många bloggar att jag knappt kan hålla räkningen. Det finns några variationer och just det här receptet med kanel i fyllningen är min favorit! Receptet hittade jag för länge sen hos kardemummagumman
Jag har bakat dessa bullar en miljard gånger och nu väljer jag att lägga ut receptet här för varje gång jag bjuder på dessa så får jag oxå en miljard frågor om att få receptet. So here we go; Philadelphiabullar i långpanna!

Bulldeg:
150 gram smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 ägg + till pensling
1 dl socker
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 msk kanel
1 tsk stött kardemumma
100 gram philadelphiaost

Gör såhär:
Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter. Platta sedan ut degen i en smord långpanna. Använd lite mjöl på handflatan och degen är väldigt kletig. Gör 48 hål (6×8) och fördela fyllningen i hålen (drygt 1 tesked i varje hål). Jäs 15 minuter igen. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar.


2 kommentarer:

  1. Dessa har jag tänkt att jag ska baka någon gång. Låter så saftigt och gott!

    SvaraRadera
  2. Jag måste verkligen testa dessa bullar! Låter farligt goda.

    SvaraRadera